Ами виждаш ли – роботите са по-интелигентно решение. Въпреки че и това не е ясно как ще повлияе на екосистемите, но със сигурност изглежда по-безопасно от това да се смесват гени и да се произвеждат напълно неестествени растителни видове, които да изместят добрите стари... плодове и зеленчуци.
Когато има по-добри решения, трябва да се фокусираме върху по-добрите решения и да разработваме само тях, а не да правим от всичко по малко докато всичко излезе извън контрол. Ей това му е тъпото на американския капитализъм че всеки си прави каквото иска. Като изключим този страничен ефект, системата като че ли е най-добрата. Но откога парите станаха по-важни от това какво се прави с тях не знам. Луди хора.
Не знам за България но тук не са много по-скъпи биохраните. Горе-долу същата работа. Малко по-скъпи са (от 10 до 50 процента отгоре), и това при положение че почти никой не ги купува. Я си представи всички да искаха био? Иначе цените на биото падат тук, продуктите, които купувах миналата година сега са по-евтини. Май ще се окаже че съвсем не са толкова трудни за производство, и съвсем не излизат по-скъпи (защото с търсенето цените падат, поне ако има достатъчно места за произвеждане на био храни; а за сегашното търсене като че ли има предостатъчно).
Не знам, ти си земеделецът, ти проучи как се прави био. По-добър подход е според мен, и в по-изискани магазини ще си продаваш стоката (като за начало на по-високи цени; в България са още по-високи като съотношение). Едно време си спомням че в България съм купувал унгарски био яйца за 5 лева шестте яйца, кисело мляко за лев и 30 (обаче 100 пъти по-вкусно от всякакво друго кисело мляко) и домати на цена почти като нормалната.
Уолкман, противоречиш си логически. От една страна си за, от друга страна разправяш че това било за да държи някой контрола над храната. Много черна визия, ама вероятна. Колко е вероятна е друг въпрос.
|