|
Тема |
Re: Татарски бифтек-още малко помощ! [re: Sapiens] |
|
Автор |
AGLER () |
|
Публикувано | 11.01.10 23:44 |
|
|
За огромно съжаление имам познато семейство, което се зарази с токсоплазмоза (или подобно заболяване) от глиган и от четиричленно семейство плюс пет души приятели, яли от надениците сурови, двама починаха, а останалите получиха трайни увреждания.
Така че, темата никак не е за подценяване...
Точно за токсопламоза дълбоко замразяване на умряло месо няма да помогне.
Виж ако замразиш живата си котка във фризера шанса да хванеш токсопазмоза значително намалява. Между другото, токсоплазмозата е заболяване което почти всички прекарват без да разберат дори.
Това за което мислиш свързано с глиганско месо е трихинелозата причиняван от трихинела спиралис! И там обаче домашният фризер няма да унищожи причинителят. Той загива при много по ниски минусови, и при плюсови от 70 градуса по целзий загива за един час. При температура от 100 загива моментално, а яйцата му се унищожават дори при 50 градуса.
|
| |
|
|
|