|
Тема |
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло [re: MoPcKu] |
|
Автор |
Sapiens (той, същият...) |
|
Публикувано | 03.03.09 21:55 |
|
|
"Странният" леко землист аромат го имат всички видове цвекла, а също и спаначените коренчета. Особено варени, защото тогава се подчертава точно този нюанс.
Някои хора обичат точно този, леко перверзен от гастрономска гледна точка, аромат.
В крайна сметка, вече милиони хора обичат синьо сирене, макар че много повече от тях изпитват отчетливо отвращение.
Въпрос на разкрепостеност на психиката и наличие или отсъствие на конформизъм.
Аз съм изключително перверзен гастроном и невероятно любопитен и любознателен по отношение на вкусовите усещания, но въпреки това, признавам си, прехваленият и безумно скъп бял трюфел ми мирише откровено на току-що излязал от пресата гумен цървул...
Колкото до червеното цвекло, и друг път сме писали надълго и нашироко по темата и винаги се стига до факта, че суровото червено цвекло е по-вкусно, но изключително трудно за храносмилане, затова хората с по-деликатни стомаси определено имат оплаквания.
Вареното, естествено, е доста по-поносимо.
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
|
| |
|
|
|