|
Тема |
Re: помощ [re: jaddis] |
|
Автор |
rudolfOO7 (непознат
) |
|
Публикувано | 10.01.09 10:16 |
|
|
Най-важното е месото да е узряло.За целта в кланиците или в магазините в другите държави -където традиционно се консумира повече говеждо от свинското-месото се оставя да узрее за 21 до 28 дни.Придобива много тъмно червен цвят колкото е по-тъмно толкова е по крехко.Най-доброто говеждо което съм купувала в България е от ,,Алмарт'' и отрязаното е от гърба така нареченият Sirloin steak-контра филето.Понякога съм имала късмет и съм улучвала и филе но това определено беше много по рядко.
Обикновено продаваха месото с част от реброто.И тъй като месото никога не беше достатъчно узряло най-доброто което можех да направя е да го поставя в голяма пластмасова кутия и да го залея с олио-трябва да покрива месото.Поставя се в хладилника и се обръща всеки ден така седи поне една седмица.След това в зависимост от дебелината пържиш на тиган или печеш на скара различно време в зависимост каква пържола искаш.За добре изпечена дебела 2- 2,5 см. трябва по 4 минути на страна.За розова 3 минути, за червена по 2 минути на страна. След като са готови се подправят с чер пипер и сол.Оставят се за няколко минути да се отпусне месото и след това се поднасят. Успех следващият път
|
| |
|
|
|