|
Тема |
Re: помощ [re: jaddis] |
|
Автор |
iskam_yahta (новак) |
|
Публикувано | 09.01.09 21:54 |
|
|
Каква случайност! Снощи гледах по History 77.6 chanel, това е тук в Пенсилвания- САЩ, предаване за касапиниците в Чикаго от миналото столетие до сега. По настоящем вече всичко е на конвейр, механизирано, но показаха малки касапници с традициони методи на расфасоване. Показаха как приготвя стек (котлет). Та значи почистените трупове на телетата висят в помещение с определена температура 2 седмици за да можело месото да се отпусне и мускулатурата да почне да се разгражда. Не разбирай да се скапва. Те му казват to start breaking. След това отрязват едни дълги филета от строго определено място, леко прошарени с лой и заобиколени с 5-6 мм мазнина, нарязват ги на дебелина около 2.5-3 см, посоляват ги и ги хвърлят върху барбекюто. Нямa изкисвания и други чудесии. Секретът е в месото. Там където ги сервираха цената беше 50 долара за 10 унции (около 300 гр).
|
| |
|
|
|