|
Тема |
Re: Нека се отнесем към КОЛЕДА [re: e тe тaka] |
|
Автор |
Meчo_Пyx (Щастлив) |
|
Публикувано | 11.12.08 04:37 |
|
|
Преди месец някъде пробвах рецепта, която намерих в един друг форум. Надявам се авторката (Viva) да няма нищо против да я постна тук. Рецептата наистина е страхотна и никак не е трудна. Давам я copy/paste заедно с препоръките на авторката, а аз направих още малко промени:
Торта от сирене
ПРОДУКТИ: 175 гр масло, 800 гр сирене, 125 гр шунка, по една връзка ситно нарязан магданоз и копър, 2 с.л коняк, 1 с.л дребно настъргана целина, 1 голяма червена чушка, 1 с.л червен пипер, 4 скилидки счукан чесън, 1 с.л сухи подправки, 125 сирене рокфорт, 50г сусам, 100 г нарязана краставица, черен пипер.
Маслото се разбива на крем. Добавя се сиренето (ако е солено, предварително се изкисва) и се пасира до получаване на гладка смес. Тя се разделя на три равни части. Към първата част се прибавят нарязаната на малки кубчета шунка, коняка, магданозът, целината и черния пипер и добре се размесват.
Към втората част се добавят червения пипер, нарязаната на чубчета чушка, сухите подправки, черен пипер и добре се смесват.
С вилица се смачкава сиренето рокфорт и се смесват с останалата трета част от крема. Към нея се добавят нарязаните на дребно краставички, чесъна, копъра и сусама и се приготвя еднородна смес.
Върху страничната стена на тортена форма се поставя лента от алуминиево фолио. Най-отдолу във формата се разсила кремът от сирене и краставички, след това с чушката и най-отгоре с шунката. Тортата се поставя в хладилника да престои 3-4 часа на студено. След това се слага в чиния, отстраняват се външната стена на тортената форма и фолиото. Накрая тортата от сирене се украсява с шунка, магданоз и домати.
Тортата стана супер - изпробвах я Само няправих няколко промени - магданзът и копъра ми се сторито много и сложих по-малко и понеже нямах прясна червена чушка сложих печена червена чушка. Освен това част, която се смесва с рокфорт трябва да е по-малка от останалите, защото и се добавя още сирене.
Ето и моят вариант:
Аз се съобразих с препоръките на Viva и намалих зелените подправки, добавих прецелите около тортата и между блатовете поръсих счукани на едро крекери с розмарин.
Тортата е чудесна за маса с предвидени повечко салати. Обезателно ще я завторя по празниците.
|
| |
|
|
|