|
Тема |
Re: Нека се отнесем към КОЛЕДА [re: e тe тaka] |
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
|
Публикувано | 10.12.08 00:26 |
|
|
И какво по точно нещо различно?
То Коледата си е Коледа, с традиционната трапеза - пуйка или свинско.
Според мен по- различните неща са за други времена, а не за Коледа.
Да, можеш да приготвиш прасешкото по по- различен начин.
Вземаш голямо парче бут - ако може да е с кожата.
Връзваш го с канап за печене и нарязваш кожичката на филийки.
Масажираш с паста от сол, захар, чесън, джинджифил, кора и сок от лимон (лайм е за препоръчване), мащерка, ром, горчица, маааалко балсамико и лют пипер.
Печеш на 250 около половин час с кожата нагоре в тава върху скара, след това обръщаш и печеш на 150 около 2 часа, обръщаш и печеш още около час .
Това е за бут около 2,5 кг. Накрая заливаш с вино и от това в тавата правиш сос. За гарнитура - зарзават по желание.
Става перфектно печено!
|
| |
|
|
|