|
Тема |
Re: Видински кърначета [re: Asen38] |
|
Автор |
keb (непознат
) |
|
Публикувано | 29.11.08 17:08 |
|
|
НЕ се отчайвай приятелю,направи го така както ще ти го дам като рецепта,ще си оближеш пръстите.Кърначето присъства на трапезата на Българина от далечни времена, предимно като коледен продукт ,тъй като се приготвя от свинско месо.Спецификата на приготовление в различните региони на страната е различна.Еднаквото е че се приготвя само от свинско полу-тлъсто месо и се пълни с тънка фунийка в ОВЧИ тънки черва-16мм.И запомни добре.Към свинско месо НИКОГА не се режи сланина на кубчета.Прасето има достатъчно шарено месо по трупа за тази цел.Второ и още по важно кимион и бахар в никакъв случай.Кимиона е подправка за кебапчета,луканка и суджуци , а бахара за меса и карантии с по тежка миризма-като кървавици създърми и др.И така, ВИДИНСКИ карначета-за 2кг.Свинско полутлъсто 2кг. черен пипер-5гр. чубрица(кокоша миродия) 6гр. СОЛ-32гр. чесън -5-6 скилидки счукан на дребно,сухи червени чушки 50-80гр.смляни на едро,лют пипер на вкус,полувин глава червен лук настърган или ситно нарязан праз лук и по желание(става страхотно) 6гр.-индийско орехче.Месото се нарязва на парчета,омесва се с подправките и се оставя в хладилник за 24ч.След това се смила на решетка с размери 5-6мм.и се пълни в червата.Пекат се на добре загрята скара от 5 до 7мин.Това е-опитай.
|
| |
|
|
|