|
Тема |
Re: Видински кърначета [re: Asen38] |
|
Автор |
Meчo_Пyx (Щастлив) |
|
Публикувано | 25.11.08 03:23 |
|
|
Здравей,
Едва ли са точно видински кърначетата дето правя, ама ако искаш пробвай ги. Количеството на продуктите ти го давам според дозата,която обикновено правя. Рецептата я имаше в рецептурника на заведенията за обществено хранене, тази е близка до нея. Пробвана е многократно.
2 кг говеждо, обикновено купувам плешка
2 кг свинско, от плешка или шия
около 500 г прясна сланина (слагам пресни свински гърди с шарено месо, тук не намирам прясна сланина)
2-3 скилидки чесън
черен пипер на вкус
бахар
сушена люта пиперка (ако е много люта … и половин върши работа)
чубрица
сол на вкус
кимион
вода при замесването
Месото се нарязва на кубчета и се смила през ситна решетка. Според оригиналната рецепта си спомням, сланината трябваше да се нареже на ситни кубчета, аз я прекарвам през най-едрата решетка, че по-лесно. Сухата пипрека и чесъна смилам докато меля месото. Към смляната кайма добавям подправките - черния пипер, кимиона, чубрицата и бахара – ние ги обичаме едро смляни. Осолява се на вкус и се меси хубаво като се добавя по малко вода. Омесва се много добре за да се разпределят подправките и различните меса, заглажда се и се оставя за около 5-6 часа в хладилника. Нанизваш най-тъничката фуния и пълниш червата, предварително накиснати в хладка вода. Не ги натъпквай много, че тези тъничките са много фини и лесно се сцепват.
После навиваш всяка порция на охлюв, пробождаш с шишче и за готови за скарата.
|
| |
|
|
|