|
Тема |
Re: Досадни манджи [re: aнoнимнa] |
|
Автор |
Sapiens (expert) |
|
Публикувано | 30.07.08 20:33 |
|
|
Виж сега, едно е да ти е писнало от някои манджи, а е друго изобщо да не ти се готви.
Който обича да готви, обича изобщо да готви, самият процес на готвенето му е приятен.
Например, на кого ли изобщо му е приятно да бели лук? Ами, просто трябва да е мазохист, за да изпитва удоволствие от това.
Но човекът, който обича да готви го приема като част от изобщо приятен за него процес.
Извинявай за примера, но да не би на някоя майка да й е много приятно да чисти насраното и тотално омазано задниче на детенцето си?
Е, няма такава!
Обаче и майки, че и татковци чистят, мият и пудрят тези лайняни задничета и даже след процеса с любов и удоволствие ги целуват...
Така, че - всичко е въпрос на любов към нещо, в най-общ и философски смисъл.
Та да си дойдем на думата.
Зелето прави много боклук ако не знаеш как да го режеш.
При мене падат съвсем инцидентно 2-3 боклучета. Толкоз.
Лещата е едно прекрасно ядене, което (в зависимост от сорта и реколтата) увира за двадесетина минути и няма абсолютно нищо сложно в готвенето й. Толкоз.
Същото се отнася и за всички видове зеленчуци. Дори при избушването на чушки за печене или пълнене съумявам да не правя боклук.
Всичко е въпрос на техника и внимание. Толкоз.
И, като резюме : Няма досадни манджи и/или досадни и трудни готварски процеси и технологии, просто има калпави домакини, на които готвенето им е досадно и неприятно, защото им е задължение, при това неотменно и ежедневно.
В този случай просто няма как да не ти стане нещо досадно...
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
|
| |
|
|
|