|
Тема |
Re: BUHTICHKI [re: MARlYA] |
|
Автор | Baня (Нерегистриран) | |
Публикувано | 07.11.07 12:54 |
|
|
Две или три яйца ги разбиваш с една супена лъжица захар. /А може и без захар, здависи с скакво ще ги хапвате после. Аз им слагам и една ванилия, зада "убие" дъха на содата бикарбонат./ Разбиваш си ги здраво с миксер. Към получената конститенция прибавяш малко по-малко от половин кофичка кисело мляко с разтворена много добре не пълна чаена лъжичка сода бикарбонат. Брашното го слагам на око - трябва да се получи малко по-плътно от кексово тесто. Просто една идея по-плътно, за да не се разливат при пърженето бухтичките, а да са стегнати и тумбести. Тук има обаче една тънкост. При пърженето поемат много олио. За това, след като налея здраво количество олио в студен тиган, прибавям не-повече от две капки оцет вътре и тогава слагам на котлона. Да, обаче докато се загрява, пръска и пука много гадно, но пък после бухтите не са поели олио в такова количество! Пържа ги на висока температура, като пързичко ги обръщам - те се пържат много бързо. Вадя ги на домакинска салфетка. Децата лапкат здраво след това, пък и бащичкото покрай тях. С мед, със сладко от квото се сетиш, със захар ... с всичко става. Но внимавай за дупето. След дълга употреба и фитнесът не може да ти помогне. Да ви е сладко.
|
| |
|
|
|