|
Тема |
Re: Как да си направя козунак? [re: Hиkи] |
|
Автор |
alys () |
|
Публикувано | 21.04.05 09:10 |
|
|
Вчера направих бъркан козунак. Използвах суха мая, която втаса, преди да я прибавя към тестото. Малко обърках поредността на съставките, ама пак се получи. Мазнината ми беше смес от масло и олио. Както и при обикновения козунак се постарах продуктите да са топли. Втаса за около 45 мин. и увеличи 2 - 2 1/2 пъти обема си (и да е искало повече, нямаше място в тавата). При печенето малко го изпуснах, та загоря отгоре, но не са големи загубите . На вкус е нещо средно между козунак и кекс. Структурата му се получи като на кекс, не е влакнеста като при козунака. Съжелявам, че не добавих стафиди - нищо, следващия път ще сложа. Тези, които не обичат или не могат да месят, спокойно могат да направят бъркан козунак за Великден.
|
| |
|
|
|