|
Тема |
Re: HELP ПУЙКА.... [re: TURKEY] |
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
|
Публикувано | 04.12.04 02:42 |
|
|
Пуйка аз готвя за Коледа.
Обелвам кожата на пуйката внимателно от към гърба. Разфасовам я на порции. Кожата я пълня с плътка направена от:
вътрешностите на пуйката предварително сварени и нарязани на ситно, 150 г. ориз (бланширан), 2-3 глави лук (най-добре 1 връзка пресен лук), масло 1/3 пакетче, черен пипер, джоджен, 250 г. гъби нарязани, 1 морков, 1 пилешки бульон, сол. Всичко се задушава и се пълни кожата на пуйката. В плънката могат да се сложат и стафиди, който харесва.
В голяма тава се нарязва на ситно кисело зеле и върху него се поставят порциите от пуещко месо и напълнената и зашита кожа от пуйката. Отгоре се покриват отново с нарязано кисело зеле. Поставя се и 1/2 чаена чаша мазнина (олио) и 3 чаени чаши вода и малко червен пипер. Тавата се покрива с фолио и се пече във фурна на 180 градуса около 4 часа. След това фолиото се маха и се за запича още около 30 мин.
|
| |
|
|
|