|
Тема
|
HELP ПУЙКА....
|
|
Автор | TURKEY (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.12.04 11:00 |
|
Имам една пуйка 4,3 кг. и не знам как да я зготвя?
помогнете
| |
Тема
|
Re: HELP ПУЙКА....
[re: TURKEY]
|
|
Автор | pop (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.12.04 12:10 |
|
Sega se posti ,sloji ia w frizera
| |
Тема
|
Re: HELP ПУЙКА....
[re: TURKEY]
|
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
Публикувано | 04.12.04 02:42 |
|
Пуйка аз готвя за Коледа.
Обелвам кожата на пуйката внимателно от към гърба. Разфасовам я на порции. Кожата я пълня с плътка направена от:
вътрешностите на пуйката предварително сварени и нарязани на ситно, 150 г. ориз (бланширан), 2-3 глави лук (най-добре 1 връзка пресен лук), масло 1/3 пакетче, черен пипер, джоджен, 250 г. гъби нарязани, 1 морков, 1 пилешки бульон, сол. Всичко се задушава и се пълни кожата на пуйката. В плънката могат да се сложат и стафиди, който харесва.
В голяма тава се нарязва на ситно кисело зеле и върху него се поставят порциите от пуещко месо и напълнената и зашита кожа от пуйката. Отгоре се покриват отново с нарязано кисело зеле. Поставя се и 1/2 чаена чаша мазнина (олио) и 3 чаени чаши вода и малко червен пипер. Тавата се покрива с фолио и се пече във фурна на 180 градуса около 4 часа. След това фолиото се маха и се за запича още около 30 мин.
| |
Тема
|
Ужасна грешка
[re: TURKEY]
|
|
Автор |
4eHe (screenager) |
Публикувано | 04.12.04 15:50 |
|
Това е най-глупавото месо
Два пъти я ядох за коледа и сложих забрана
Който иска да си яде пуйки - прав му път
Сухо, генетично модифицирано и пълно с кой знае какво, досадно на вкус месо
Вкъщи се ядат другите пилци,
примерно френски гъски, расли на свобода
пълни с ябълки и сушени сливи
От соса, дето тече се прави обикновен сос (с бращно)
Малки картофи са карамелизират, други просто се варят в подсолена вода
Ябълки се заливат със захаросана вода с ванилия до омекване и пълнят с ябълково желе
а червена зелка, ситно нарязана се обърква в червено вино и стафиди
и това се сервира на бюфет
Долу тъпите пуйки
* това е тегло за типично четирима, нали
| |
|
|
|
|