Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:33 15.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема HELP ПУЙКА....нови  
АвторTURKEY (Нерегистриран)
Публикувано03.12.04 11:00



Имам една пуйка 4,3 кг. и не знам как да я зготвя?
помогнете



Тема Re: HELP ПУЙКА....нови [re: TURKEY]  
Авторpop (Нерегистриран)
Публикувано03.12.04 12:10



Sega se posti ,sloji ia w frizera



Тема Re: HELP ПУЙКА.... [re: TURKEY]  
Автор w_pooh (само наблюдава)
Публикувано04.12.04 02:42



Пуйка аз готвя за Коледа.
Обелвам кожата на пуйката внимателно от към гърба. Разфасовам я на порции. Кожата я пълня с плътка направена от:
вътрешностите на пуйката предварително сварени и нарязани на ситно, 150 г. ориз (бланширан), 2-3 глави лук (най-добре 1 връзка пресен лук), масло 1/3 пакетче, черен пипер, джоджен, 250 г. гъби нарязани, 1 морков, 1 пилешки бульон, сол. Всичко се задушава и се пълни кожата на пуйката. В плънката могат да се сложат и стафиди, който харесва.
В голяма тава се нарязва на ситно кисело зеле и върху него се поставят порциите от пуещко месо и напълнената и зашита кожа от пуйката. Отгоре се покриват отново с нарязано кисело зеле. Поставя се и 1/2 чаена чаша мазнина (олио) и 3 чаени чаши вода и малко червен пипер. Тавата се покрива с фолио и се пече във фурна на 180 градуса около 4 часа. След това фолиото се маха и се за запича още около 30 мин.




Тема Ужасна грешканови [re: TURKEY]  
Автор 4eHe (screenager)
Публикувано04.12.04 15:50



Това е най-глупавото месо
Два пъти я ядох за коледа и сложих забрана
Който иска да си яде пуйки - прав му път
Сухо, генетично модифицирано и пълно с кой знае какво, досадно на вкус месо

Вкъщи се ядат другите пилци,
примерно френски гъски, расли на свобода
пълни с ябълки и сушени сливи

От соса, дето тече се прави обикновен сос (с бращно)
Малки картофи са карамелизират, други просто се варят в подсолена вода
Ябълки се заливат със захаросана вода с ванилия до омекване и пълнят с ябълково желе
а червена зелка, ситно нарязана се обърква в червено вино и стафиди
и това се сервира на бюфет

Долу тъпите пуйки



* това е тегло за типично четирима, нали




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.