|
Тема |
Re: Полусферична торта [re: tinkerbell] |
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
|
Публикувано | 25.09.04 19:39 |
|
|
Според мен такава торта може да се изработи както се правят пастите "Скалички". Може би ако се постави в сферична купа и престои в хладилника - може да се получи...
Например:
1/2 бял хляб поставен да се накисне във вода;
1 кутия чаени бисквити;
1 ч. захар;
1 ч. счукани орехи;
3 с.л. какао;
1 ч. разтопено масло;
1-3 ч. л. ром;
сладко от малини, ягоди или каквото Ви харесва
кора на един лимон.
Хлябът се изцежда и се смесва с натрошените бисквити, орехите, захарта, сладкото, рома и лимоновата кора. Всичко хубаво се размесва. Поставя се какаото и то трябва хубаво да бъде поето от сместта. Накрая се поставя маслото и всичко хубаво се размесва. Трябва да се получи хубава смес. Поставя се в сферична кура, за да се оформи топката и се оставя в хладилника хубаво да се втвърди. След като се обърне върху поставка или поставка за торта се залива с глазура по желание или някакъв крем.
Според мен трябва да се получи добра форма, но преди да се сервива е необходимо да си пребивава в хладилника...
Вместо хляб може да се използват и обикновени бисквити накиснати в 100 г прясно мляко или пандишпанова кора, натрошена и залята със 100 г. мляко.... Успех!<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от w_pooh на 25.09.04 19:42.</EM></FONT></P>Редактирано от w_pooh на 25.09.04 19:43.
|
| |
|
|
|