Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:41 15.02.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Силиконова форма - БАВАРЬОЗИ! [re: zzz]
Автор1 jena (Нерегистриран) 
Публикувано01.04.04 12:41  



Здравейте на всички!
Извинявайте, че се забавих с моята рецепта за парфето, ама се заплеснах по служебни задачки и въобще не ми остана време тези дни:-(((
Съжалявам!
Сега рецептата за баварския крем (парфето):
Продукти: 2 яйца; 1 чаша захар; 1 кофичка кисело мляко (500 грама - аз предпочитам "Бабиното"- най-високата масленост); 1 кофичка сметана-заквасена (не течна - 500 грама); 2 супени лъжици желатин; 2 ванилии; 1-2 супени лъжици какао; по желание - орехи, стафиди, крокан (счукана карамелизирана захар).
Приготвяне: В джезве се слага желатина (вж постинга за желатина) и се долива студена вода до средата на джезвето. Остава се 10-тина минути да набъбне. Междувременно разбиваме до побеляване яйцата и захарта. Прибавят се двете кофички от киселото мляко и сметаната и ванилията. Пак се разбърква добре с миксера до хомогенна смес.
Джезвето с желатина се слага в по-голям съд с вряща вода - да се стопи на водна баня. Напълно разтопания желатин се изсипва към млечната смес. Тогава вече са разбърква. В една купичка се слага около чаша от сместта и се прибавя какаото - като се разбърква, за да не останат бучици от самото какао.
По желание могат да се сложат вътре орехи (смлени на по-едро), крокан, стафиди и всичко, което искате за пълнеж.
Избраната форма се облива със студена вода, която се изсипва (колкото да остане някоя и друга капчица по нея). Излива се бялата желатинова смес. След нея се излива какаовата желатинова смес. Формата се слага в хладилника да стегне (най-добре за една нощ). На другия ден парфето се обръща в подходяща чиния и може да се украси с шоколадови пръчици или перлички, захаросани, пресни или от компот (предварително отцедени) плодове, цветна сметана, натрошени цветни целувки и т.н.
Ако искате има и версия за канапе. Желиралото парфе се изсипва върху тъничък блат за торта или руло (продават ги и готови). Друг вариант на канапето е когато сте налели сместта (преди желирането) във формата - най-отгоре се слагат плоски сладки - "Котешко езиче" или нещо подобно, но да покрият. После като обръщате вече желиралата смес - това канапе остава отдолу.
Много е лесно, вкусно и ефектно. Ефекта идва и от контраста между бялото и какаовото парфе. Дори и без канапе - пак е ефектно и вкусно.
Весело изкарване на Цветница и Великден !
Честито на всички именници ! ЧВХр !!!:-))))))))))))))))))))))
Забравих още нещо - Благодаря на всички, които ме светнаха за силиконовите форми. Ще допълня, че в София те са на цена между 35-50 лева за формата за кекс - диаметър 24 см.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Силиконова форма! zzz   25.03.04 13:27
. * Re: Силиконова форма! 1 jena   25.03.04 13:45
. * Re: Силиконова форма! zzz   25.03.04 14:51
. * Re: Силиконова форма - БАВАРЬОЗИ! 1 jena   01.04.04 12:41
. * Re: Силиконова форма! mania4ka   26.03.04 10:50
. * Re: Силиконова форма! 1 жeнa   26.03.04 13:53
. * Re: Силиконова форма! mania4ka   26.03.04 14:11
. * Re: Силиконова форма! Пoли   27.03.04 18:02
. * СПЕЦИАЛНО ЗА mania4ka:-))) 1 жeнa   01.04.04 13:00
. * Re: СПЕЦИАЛНО ЗА mania4ka:-))) mania4ka   01.04.04 17:42
. * Re: СПЕЦИАЛНО ЗА mania4ka:-))) 1 жeнa   01.04.04 18:49
. * Пробвай следното:... rari   27.03.04 19:19
. * Re: Пробвай следното:... 1 жeнa   01.04.04 17:52
. * 35 leva Sofia predlagat se 4 razlichni formi eva   01.04.04 21:10
. * Re: Пробвай следното:... Puhka   03.04.04 14:22
. * А какво е това ... 1jena   05.04.04 14:31
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.