|
Тема |
Re: Лесна баница със спанак [re: RAYAR] |
|
Автор | Teди (Нерегистриран) | |
Публикувано | 10.04.03 16:08 |
|
|
Най-гот е с твърдите печени кори дето се водят "домашни". Затова плънката е по-редичка: към половин кг спанак нарязан и задушен с малко олио, чаша-две прясно мляко, 4 яйца, бучка сирене (за любителите на статистиката - 200 гр.) Всяка кора се наръсва с мазнина (аз го правя с разтопено масло и олио 1:1) и се полива с част от плънката, и най-горната също. После айде във фурната и като се изпече се покрива да си почине.
Става и с тънките кори, но тогава млякото трябва да се намали, а ако е с бутер тесто тогава съвсем го елиминирам. А, да не забравя и домашната юфка - просто се сипва едно пакетче в тавата, отгоре масло и олио като за немско семейство на слънчев бряг и отгоре се залива със спаначената смес. Малко рошава става, но има вкус на лазаня. Естетите могат да настържат кашкавал отгоре 5 минутки преди да стане готова.
|
| |
|
|
|