Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:04 30.05.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Плодовият крем :) [re: Tedi]
Автор ruskinche (:))
Публикувано18.02.03 15:20  



Вкъщи винаги се прави било с вишни, било с дренки, така че може да се нарече и Розов крем. Освен че, направен с тези плодове, кремът придобива хубав цвят, вишни или дренки го правят киселичък, което е приятна изненада за тези, които за пръв път го опитват :). Баба ми правеше с този крем фунийки от бутер-тесто и бисквитени торти. Страхотни!!!

Вишните и дренките си правим сами, като в сезона ги стерилизираме в буркани от 0,5 - 1 л (плодовете се поставят в бурканите, заливат се с преварена вода; бурканите се стерилизират 15-20 минути). На вишните обикновено им махам костилките, дренките обаче не ги почиствам. Горе-долу същият резултат ще получиш, ако събереш сока от 2-3 пакета размразени вишни (не го разреждай с вода, трябва да е много концентриран).

Значи, вземаш 1 чаша сок от стерилизирани вишни или дренки, 1 чаша захар, възваряваш ги, както и в основната рецепта, смесваш 1 пълна с.л. брашно и 1 пълна с.л. нишесте с 1 чаша хладка преварена вода, по същия начин правиш варената основа за крема (на тънка струйка изсипваш брашнената смеска в сладкия сок, малко преди да заври), става нещо като кисел, ама много гъст. (Дотук всичко е както в основната рецепта, само че се възвира 1 чаша течност вместо 2, а втората чаша се използва за разтваряне на брашното и нишестето. Обаче в плодовия крем не се поставят яйца!) Изстиналият "кисел" се бие с 200 г масло (размекнало се на стайна температура), докато се получи пухкав крем. По-добре отначало разбий маслото, а после слагай варената основа по 1-2 лъжици. (Същото важи и за млечния вариант.)
Това е. :))) Бон апети!

Ох, за медената торта забравих да напиша, че би било много добре да престои нощ в хладилник, поне няколко часа, по-вкусна става!

Чао! и, разбира се, много ми е интересно да науча дали ти е харесала тортата. До скоро.




Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Tursi se recepta za torta! Vlas   09.02.03 19:59
. * Re: Tursi se recepta za torta! Nevena   09.02.03 20:38
. * Re: Tursi se recepta za torta! Vlas   09.02.03 20:54
. * Re: Tursi se recepta za torta! Nevena   09.02.03 21:08
. * Re: Tursi se recepta za torta! Vlas   09.02.03 21:18
. * Re: Tursi se recepta za torta! Nevena   09.02.03 21:20
. * malko Help Vlas   10.02.03 16:11
. * Re: malko Help Nevena   10.02.03 22:34
. * Tорта "мравуняк" Vlas   10.02.03 15:47
. * Re: Tursi se recepta za torta! миз   11.02.03 03:08
. * Re: Tursi se recepta za torta! Eli   11.02.03 11:55
. * Re: допълнение Eли   11.02.03 12:06
. * Blagodarnosti Vlas   11.02.03 16:28
. * Re: medena torta kesten4e   11.02.03 19:35
. * Re: medena torta kecтeн4e   11.02.03 19:40
. * Re: medena torta Vlas   12.02.03 18:54
. * Re: Tursi se recepta za torta! Tedi   14.02.03 20:59
. * И мен ме учуди малко, че ruskinche   15.02.03 01:32
. * Re: Super ste koteta Lali777   15.02.03 04:52
. * Re: И мен ме учуди малко, че Tedi   15.02.03 09:46
. * Медената торта на бг за Теди :) ruskinche   16.02.03 23:30
. * Re: Медената торта на бг за Теди :) Tedi   17.02.03 11:35
. * Плодовият крем :) ruskinche   18.02.03 15:20
. * Re: Tursi se recepta za torta! kesten4e   18.02.03 02:47
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.