|
Тема |
Re: teleshko [re: milenn] |
|
Автор |
Meчo_Пyx (Пухкавичък) |
|
Публикувано | 01.11.02 16:56 |
|
|
Добър съвет са ти дали за шницелите. Това е май единственото, което съм приготвила от телешко в тигана и се е получило супер. Все не ми се удава да разбера как точно се получават всички тези вкусни неща, които опитвам наоколо - стекове, ростбифи, печени ребра ... Ама ще разбера де, няма страшно, все ще открия какво не е наред, месо ли не избирам правилно, не го мариновам ли добре ...
А за шницелите, ето какво ще допълня. Режа ги изключително тънко. Ако е леко замръзнало месото, става много лесно. Хубаво ги начуквам с чука за пържоли и ги налагам с лук, сол, черен пипер и кимион, поръсвам с лимонов сок, всеки ред, обвивам хубаво в полиетилен или захлупвам съдинката да не изсъхват и ги оставям в хладилника за една нощ най-добре (оставяла съм ги и за по 3-4 часа). При панирането една подробност, независимо дали използваш обикновено брашно, царевично или галета след първото потапяне в яйцата ги оваляй хубаво в ситно настъргано твърдо сирене (пармезан или друго подобно), после пак в яйца, после в брашно и яйца. А може и да си направиш паста за паниране от бира, брашно, яйца, черен пипер, настъргано сирене, счукан чесън, майоран, щипка бакпулвер. Гъстотата трябва да е малко по-гъста от боза. Потапят се хубаво, така че да може да се задуши добре месото в пастата и да остане крехко.
Ами това е моя скромен опит с телешко в тигана.
|
| |
|
|
|