|
Тема |
Re: Какво е "Фондю"? [re: Бeзcъннa] |
|
Автор | Пepлa (Нерегистриран) | |
Публикувано | 05.01.02 23:44 |
|
|
Както го описвате изглежда прибор за фондю chinoise/китайско. В купичките се поднасят различни сосове за нарезаното на извънредно тънки филийки месо, което чрез дългите вилички се потапя в бульон/зеленчуков/. Яде се с нормални прибори.
Другото фондю - бургиньон се прави в олио, в което се потапят кубчета месо. Не ми харесва.
Швейцарското фондю се прави от 3 вида кашкавал, бяло вино и малко кирш и в него се потапят залчетата хляб.
Може да се направи и фондю от риба и скариди - пак в бульон.
Особено приятно е гроздоберското фондю, при което тънките филийки филе се потапят в мускатово вино. То ми е любимото.
Това с шоколада е чудесно, когато се овалват малки парченца от различни плодове.
|
| |
|
|
|