|
Тема |
Re: Какво е "Фондю"? [re: Бeзcъннa] |
|
Автор |
sosad (странник) |
|
Публикувано | 07.01.02 17:16 |
|
|
Нямам идея как изглежда този съд който сте видели, аз лично съм запознат с френските варианти. Значи вариант 1: в един голям глинен съд (дълбок) се разтопяват няколко вида сирена (подобно на швейцарския по горе) и се топи с хляб, вариант 2:вътре е приготвено ястие от парченца месо в сос като се консумира с печени на жар цели необелени картофи (ястията се поддържат горещи през време на консумацията) като другите съдчета са за отсипване, вариант 3: В съда се изсипва олио от гроздови семчици което ври, чрез дългите вилици всеки си взема парченце сурово месце, и го потапя в горещата мазнина за да си го изпържи и консумира веднага, последния вариант го има и в японски стил, но там е маса с вграден плитък керамичен съд който се нагрява чрез газ пропан бутан и в него без мазнина се пържат много тънко нарязани меса. . . Всички варианти са вкусни, добър апетит!
|
| |
|
|
|