Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:30 01.05.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема абсолютно! [re: magnet]
Авторннл (Нерегистриран) 
Публикувано20.09.01 06:29  



същият феномен се наблюди и в нашата къща навремето.
това лук, това чушки, пък и гъби отгоре на всичко - и то в едно и също ядене???
мислех си, че дребосъчето веднага ще сбърчи носле с отвращение, пък то взе, че изпапа две пълни чинии с две големи филии, хем!
на всичкото отгоре гребеше салата "снежанка" с лъжица, която салата до този момент беше "мразена" заради чесъна с всички сили...
е, навремето си мислех, че това е било повратният момент, в който "храните за големи" започват да бъдат приемани, но от вашите думи съдя, че явно в кавърмата има нещо магическо, като че ли : )

я, днес ще взема да сготвя пак това ястие, добре, че ме подсетихте...

а капама, доколкото аз знам, се прави така:
трябват 3 вида месо - пиле, телешко и свинско.
бекон и суджук също.
една много голяма кисела зелка, няколко сухи червени чушки, 2-3 люти чушки от туршия, няколко моркова и стръкове целина също от туршия, сухи листа от целина,малко джоджен, червен пипер, няколко зрънца чер пипер, няколко зрънца кимион... за друго не се сещам сега.
една огромна тенджера се "облицова" отвътре с тънки филийки бекон - по дъното и по стените.
после се подреждат ред зеле, нарязано дребничко и смесено с морковите и целината, ред парчета свинско месо, отгоре пак зеле, ред парчета телешко месо, пак зеле, парчета пилешко и пак зеле, като не се забравя да се ръсят отвреме-навреме подправките, да се добавят сухите и малко понакиснати в студена вода предварително чушки и парченца суджук върху пластовете зеле... накрая се добавя чаша вода и се полива с малко мазнина.
после цялото това чудовище се пъха във фурната и се пече 6-7 часа, захлупено добре с капака на тенджерата на умерена температура.
накрая получавате една огромна, благоухаеща камара храна, която ви се струва, че никога няма да бъде изядена докрай и след по-малко от час установявате с почуда, че в тенджерата не е останало съвършено нищо : )
лелеее, а колко червено винце пие това... : )
ама капамата е нещо като Коледно ястие.
тогава поне я правим ние с панчо.
тоест - той е баш-майсторът, ама една Коледа имаше да довършва някакви много важни работи, та повери на мене приготвянето на тая чудесия, но ми беше направил чертеж на вертикален разрез на тенджерата и как се подрежда вътре всичко и изобщо...
: )
страшно вкусно става!!



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* kavarma i kapama sara   14.09.01 14:05
. * Re: kavarma i kapama Debora   17.09.01 19:10
. * И още една идея Cилвa   18.09.01 14:23
. * Re: Още малко добавки Meчo Пyx   19.09.01 14:53
. * Re: kavarma i kapama sara   19.09.01 20:27
. * Re: вчера тъкмо се чудех magnet   19.09.01 18:42
. * абсолютно! ннл   20.09.01 06:29
. * Re: абсолютно! Sinchetz   26.09.01 23:40
. * Замириса на елха и празник! Rachel.   01.10.01 14:45
. * o6te za kapamata batko vi   11.10.01 17:47
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.