|
Тема |
Готварска алхимия, как да наравим от пача-мамалига |
|
Автор |
тъпoтo koпeлe (№1 завинаги) |
|
Публикувано | 04.02.10 09:33 |
|
|
Зимате неколко тона свинска пача (намира се в огромни количества около село Панчарево), сипвате я в Турция, добавяте неколко кила румънско царевично джудже и я варите на бавен огън неколко седмици, като бъркате много здраво, за да зе стане на топки, а да си държи нормалната путкенска форма! След тва доварявате още неколко месеца на още по-слаб огън, като бъркате още по-здраво, докато добие подходяща за консумация концентрация. За да установите консистенцията, ръгате периодично врящата пача (понастоящем мамалига) с точилка или друг фалически символ. Мушкате и завъртате, мушкате и завъртате! Ако по тоягата не остава пача, значи вече е станала на мамалига. След тва зимате още сланина от Панчарево и я запържвате докато придобие цветъ на пачата от миналия сезон (приблизително на Митко от Нигерия), нарязвате готовата мамалига на 11 парчета, поръсвате я с изпържената сланина и я фърляте в кенефа. Да ви е сладко!
П.П. Рецептата може да се изпълнява само от дипломиран готвач-алхимик, внос от Румъния, той е професьоналист и е изучавал фатките дълги години. Дон`т трай диз ет хоум!
|
| |
|
|
|