|
|
| Тема |
Re: Гърция (допитване) [re: alisalisa] |
|
| Автор |
RujaKaramfilova (2Х1) |
|
| Публикувано | 04.10.25 12:27 |
|
|
|
Капамата ми е върховна. Учила съм се от банскалии.
Добрата капама се прави от истинско месо. Второто условие : крехко кисело зеле, Кьосе. Трето-малки сармички, колкото орех почти, известни по Родопите като апраци.
Остаталото хубаво запечатване с тесто и мнооооого търпение.
Аз я правя вечер. През нощта вкусовете се смесват. Сутринта слагам гювеча фуф фурната. Минимум 12-14 часа.
Баш Уникалната няма да я изтърпя. Тя ако и говори толкова, колкото пише, ще гръмна за 15 минути. Логореята не е приветствана в нашия дом, диалозите и споровете-да!
П. П. Кисело зеле може да се направи по всяко време. И на Петровден. Но не съм разбрала някой да го прави. Аз опитвах едно лято, абе не си е баш зимното.
П. П. 2. В разложката капама се слага и чекане!
Редактирано от RujaKaramfilova на 04.10.25 12:28.
| |
| |
|
|
|