| 
         
        
  
        
				"РазкажИ, разкажИ."
 Надявам се, че ниеси и си мислела, че аз в къщи правя баници.
 Написах какво съм видял от ПЪТничката, ако въобще съм видял нещо.
 Сега я попитах и тя каза, че има много начини,  вита, навитаи още....
 Каза ми , че тя като постави първият лист, го нащипва  с двете ръце да стане като роза и вържу него поставе пълнеж и мазнина....и така на всеки лист. ...накрая залива отгоре заливката, яйцета мляко ли, но ми каза че тя добавя и около 100мг. лимонада за да бухне...
 Не е казах ,че ти се ме питала, но тя добави за мен: Да не ми са правиш на шантав, в интернет има много написано за ЩИПАНА баница....за натрошена -няма
  
 Иначе, майка ми правеше , след нея и сестра ми прави баница със собствено , месено , точено на прозрачно тънко!...и го навиваха - вита баница.
 На майка ми мазнината беше свинска мазнина, на сестрами краве масло, а на жена ми е с олио!
 
 
 Пък на мен една баба ми каза, че вкусът и другото за баница и пита зависят не само как се прави , а най вече какво слагаш в нея,  с едно яйци не ставало, както и да я навиваш или щипваш.
 
 
 Човек се учи докато яде баница, чете и пише в този клуб!!
 
 Мнението е позиционирано и няма нищо общо!Редактирано от samson на 08.09.25 21:12. 
        
        
  
          |