|
|
| Тема |
Re: Джолан [re: RujaKaramfilova] |
|
| Автор |
alisalisa (Lipari също) |
|
| Публикувано | 30.08.25 16:58 |
|
|
|
Аз я правя и с бульон и матриал от варени 5-6 часа търнаци. И с деликатна запръжка от нюню брашънце в краве масло. По шопски.
Ся, за шкембето не ми се обяснявай, че и баба знае. По-голям любител и махнаджия на шкембе чорба от мен едва ли има. От десетки години, кръчми и ресторанти, където съм яла, на пръстите на едната ми ръка се броят готвачите, които я правят баш как си требе.
И да, телешкото шкембе, което купувам напоследък, не мирише. Гледам да е добре почистено и прясно. Има и един друг трик за обезмирисване - първата вода се изхвърля. И още един - имам си абсорбатор и не си умирисвам къщата на манджи.
Аре, че варя агнешко за курбан чорба.
А как миришеееее!
| |
| |
|
|
|