|
Тема |
Re: Джолан [re: RujaKaramfilova] |
|
Автор |
741 () |
|
Публикувано | 29.08.25 14:09 |
|
|
Не знам как се готви, няма и да пробвам, за да не го съсипвам. Но пък употребявам с кеф.
Спомням си един джолан в Прага. Чули бяхме, че коленото им е специалитет, ама не знаехме какъв. Мислех, че думата идва от заклано, то било от коляно. Поръчваме си всеки по едно, девойчето предупреждава че е голямо и едно ще стигне за двамата. Права се оказа и добре го бяха докарали, особено с тяхната бира.
А в една баварска кръчма заедно с джолана донесоха и хартиени престилки. Нахлузваш през главата, стига до коленете и можеш да се освиниш на спокойствие като бял човек без да се тревожиш за дрехите.
|
| |
|
|
|