Шса прекръстя и шси плюя в пазвата!
Тя, женицата, наготвила манжичка и повече писала, отколкото готвила.
Абе, става за ядене, ама чак пък цяла тема...
п.п. в една съседна, дето се изсилваш с тюрлюгювеч със свинска рибица, сигур в гърне и на фурна, що твърдиш, че друго, освен рибица не ползваш от прасето, а тук ни замерваш със свински джолани?
По тях има кокали, сухожилия, кожи и тлъстини. Те фърлят ли се?
А с остатъчния бульон от вареното свинско кокалесто, кожесто и свинкомазно що се вари точно пък боб?
п.п.п. "идеята да е печен джолан, а не варен" силно ми убягва, след като си го пребила от варене - технологиите на готвене са съвсем различни.
п.п.п.п. кой идиот, дето се бие в гърдите, че е фен на безотпадните кулинарни технологии, бели моркови за готвене и фърля обелките?
В заключение: манжичката става за изядане, няма да я върна, ако съм на гости.
Но посмъртно не бих си причинила такъв слугинаж и съсипия на матриала като работеща дама. Еле пък да храня фамилията с него - разделно.
Като готвиш с часове свинска мръвка за разделен резултат и наяждане, без картофи, без ориз, щото не може, барем му отпусни душата със зеленчуци, ма, жено. Има поне още 5-6, които идеално ще ти легнат в тавата и ще ти доовкусят вареното месо /дето било печено/. Без зорлем да пробутваш за гарнитура сурови краставици и домати към гювеча - тях пък защо?
А настъргания кашкавал върху импровизирания винен свински полукебап на фурна - защо?
Нерде-нерде.
И според разделното хранене, крайният резултат се яде без хляб. Пък ти си сварила и запекла некво свинско с тлъстините, масло, малко задушени морковчета, лук, гъбки във винена чорба, донашляпала си му мазния кашкавал отгоре и сичката тази мазноч и ароматна течност от готвенето паднали на дъното. Няма ориз, картоф да ги поеме, с хляб не мож ги отопи - забранено е, въглехидрат! Или го кусаш с лъжица, или го хвърляш.
Аджамийска раота.
|