|
|
| Тема |
Re: пп [re: oberleutnantRzevski] |
|
| Автор |
alisalisa (Lipari също) |
|
| Публикувано | 10.08.25 00:54 |
|
|
|
Сърбите слагат чушки в каймата, обаче люти сурови зелени или червени на люспи.
Може и да е побългарена српска изгъзица. В едно квартално за скара на дървени въглища я докараха тази мода на кюфтаци със сладка червена чушка, ситно накълцана като мозайка, ма не предобрят с материала, а колкото за цвят. Отначало бях много подозрителна и купувах само класически кюфтета, но веднъж се прежалих да опитам начушканите и ми харесаха. По-сочни са ми от стандартните с лук заради мънзърките парченца печена чушка и понеже овкусени как си требе с лук, кимион и чер пипер, не бият на войнишка яхния. Липарски от проклетия не ги яде - щото на какво приличало туй да му бухат чушка в кюфтаците.
| |
| |
|
|
|