| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: пп [re: oberleutnantRzevski] | 
                 |  
| Автор | 
alisalisa (Lipari също) | 
 |  
| Публикувано | 10.08.25 00:54 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Сърбите слагат чушки в каймата, обаче люти сурови зелени или червени на люспи.
 Може и да е побългарена српска изгъзица. В едно квартално за скара на дървени въглища я докараха тази мода на кюфтаци със сладка червена чушка, ситно накълцана като мозайка, ма не предобрят с материала, а колкото за цвят. Отначало бях много подозрителна и купувах само класически кюфтета, но веднъж се прежалих да опитам начушканите и ми харесаха. По-сочни са ми от стандартните с лук заради мънзърките парченца печена чушка и понеже овкусени как си требе с лук, кимион и чер пипер, не бият на войнишка яхния. Липарски от проклетия не ги яде - щото на какво приличало туй да му бухат чушка в кюфтаците.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |