|
Тема |
Re: мангото [re: Asia.] |
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
|
Публикувано | 30.06.25 10:48 |
|
|
Не знам по вашия край какви манговци пускат на пазара, но в нашия, колчем съм купувала, резултатът е плачевен. Не ми се отделят от костилката и туйто. Първо пробвах с пресни директно от магазина - ами те твърди и месото им хрупа, влакнесто и нищо особено като вкус. Четох, четох, били недоузрели, познавало се по кожата кое е вече узряло и годно, като се появят дребни черни точици. Накупих пак няколко и ги дебнах с дни и седмици за черни точици. Изгледах картинки и клипове как се обезкостилчва и реже манго. Приложих наученото. Пак не се отлепя от костилката, ако не го изрежеш джелатски с ножа и половината му сок да се разтече в чинията. Другата половина сок ти потича по брадичката, докато го доизгризваш, нарязано на полумесеци или кубчета от кожата, а пробваш ли се да му обелиш и кожата, още половин кило сок отива бадева. Като е таман добре узряло, че е вкусно, вкусно е. Но аз стигнах до заключението, че туй нящу се яде най-добре, докато си в пълна вана, басейн или в морето. Та, каквато сладост ти протече от устата по брадичката и по пръстите, да я отмиеш, като приключиш.
Или аз съм идиот и не мога да преборя едно манго, или нащо вносно манго е проклето и нарочно ми прави сечено.
|
| |
|
|
|