|
Тема |
Re: Търнаци - кулинарна тема [re: RujaKaramfilova] |
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
|
Публикувано | 06.03.24 10:48 |
|
|
Оффф, хващам се за последния, но отговарям на всички, писали в темата.
Не си е работа човек да дебне тук-там за месарници по цяла България, най-малкото, за 5 кила кокали да пътувам до София или дори на 100 км от местообитанието си, е непрактично. Не зареждат магазини и месарници с търнаци и кокалаци за бульон - масово. Дали защото народът не търси или защото разбирачите ресторантьори и местни работници си ги изкупуват за собствена употреба, не знам. Или ги варят на туткал, отде да знам. В хасковските, откъдето редовно пазаруваме пресни мръви от производител, не зареждат, разпитвах.
Иначе, в скъпарските фирмени онлайн магазини продават бурканчета готов сварен костен бульон за майка си и баща си - ай, мерси, не сме Нутчови да си купуваме продукти само от нета.
Май-май ще се разузнава по околните селски кланици и ще се зарежда направо от бачкаторите-касапи срещу едно шише ракия за благодарност.
Басии дефицитната стока - кокали, бе! Кучешка храна!
|
| |
|
|
|