|
Тема |
Re: тема за храна с/у стара и нова [re: UnicaDonna] |
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
|
Публикувано | 07.01.24 16:44 |
|
|
Абе, ний тук си купуваме винаги пресни месища от производители и най-много, замразяваме сурови във фризера. Няма причина да стерилизиламе мръви при целогодишен достъп на хубаво прясно месо.
Обаче, как не се бях сетила баш за шкембето!!!
Така и не ги приучих тез простаци от семейството - в по-тесен и широк кръг да го ядат, и направо си страдам. Щото, аз добре ще си сготвя един казан шкембе само за мен и за половин седмица, ма после требе да готвя нещо друго и за тях!!! Двойна хамалогия.
А откъм стерилизиране на буркани със зимнина сме полупрофесионалисти - за свеки това е религия и в кръвчицата й още от рождение на село- компоти, разядки, лютеници, туршии, даже киселото зеле от бидона преди да омекне - всичко се вари, стерилизира и 10 кв м стена в дъното на гаража ни е в стелажи от тавана до пода с пълни и празни буркани. Големи тенджери и казани за домашни печки и над открит огън в градината да искаш дОма.
Мръвки и манджи не стерилизираме, само охлаждаме и до 2 дни повторение и максимум потретение требе да са изядени. Но ей сега с моето си любимо шкембе ще си направя кефа най-подир.
Как не ми е хрумвало досега!
И пача ще си стерилизирам даже! Да си я ям на корем!!! Щото ония домашни диваци и от пача се гнусят.
|
| |
|
|
|