Даже, Уникалната ми подсказа идея - мога да си купувам хубаво шкембе на килограм, да си го сваря наведнъж, да си го разпределя в стъклените буркани, да си го запечатам и консервирам, както правим със сладката, туршиите и лютениците.
И да си отварям по половин литър буркан шкембе в гъст бульон, колкото за бърза 1-1,5 литра персонална шкембе-чорба с прясно мляко. Хем само яз ще си я ям на корем, хем вече нЕма да се вайкам в месарския магазин пред разкошните прясно заклани шкембета, дето на прясно няма за кого да ги готвя дОма.
Ауууу, край, зарибих се!!!
УНИКАЛНАТА, много благодарско за идеята, съвсем сериозно!
Щях да ти го предложа още когато прочетох, че само ти ядеш вкъщи. Точно както аз снощи направих - отворих един буркан и сготвих 2 порции, едната я изядох аз, за втората викнах Уникалното отгоре и той го омете. Това ми е за супа и има бульон в него.
Аз стерилизирам доста неща - пилешко месо на парчета, понякога свинско. За всякакви манджи, така ми стават много бързо.
А докато свеки беше жива и живееха със сина си на село - готвех всякакви супи и яденета и ги стерилизирах в буркани, щото Уникалният не готви, а тя трябваше да си яде готвено, към края - пасирано... Мусака, супа топчета, пилешка супа...картофи яхния... свинско с праз... каквото се сетиш. Борш също.
Даже съм си купила голяма ДЪЛБОКА тенждера, в която сварявам наведнъж 6 буркана. Трудно беше да я намеря, защото тя трябва да е с височина - поне 2-3 пръста над бурканите. В един ден сготвям 2 манджи и стерилизирам по 3 буркана от всяка.
СПОРЕД МЕН, МИСИРКАТА! Редактирано от UnicaDonna на 07.01.24 16:08.
|