|
|
| Тема |
Re: Няма пък! [re: 2biri] |
|
| Автор |
MilaO6 () |
|
| Публикувано | 20.09.23 03:22 |
|
|
|
Никой не може да ме учи мене, кое как се прави! Хеле пък руситу с две леви ръце, навряни отзад или пък хасковско-добруджанският мелез.
Аз съм се учила от най-добрите - свекърва ми и сестра й - капитанска и генералска жени, родени през 20-те на миналия век, стари варненки и софиянка, минали курс при френски гастроном за жените от варненския и софийския хайлайф, дорде не речеш.
В интерес на истината, чушки-бюрек могат да се правят по няколко начина и всичките са вкусни! Класическият, обаче е много трудоемък - да печеш, да белиш, да фаршироваш с яйца и сирене, да панираш, да пържиш - беше то едно време. Твоят вариант, пълнени и печени в тава на фурна е най-лесен и най-диетичен, но моят горепосоченият е много вкусен, макар и недиетичен. И не защото чушките са пържени, а защото пърженето с обелката ги "запечатва" заедно със соса, който си пускат и така ги правят още по-вкусни, а и като ги обелиш после, докато ги хапваш и след като си ги попила с хартия, холестеролният ефект от пърженето намалява. Абе веднъж годишно или на 2 години никой няма да умре от този вариант. Мъжете и момчетата ги обичат така. А чушките се търбушат и идеално се почистват от семената предварително и при трите варианта и не се осакатяват като тоз гастрономически инвалид, албенището!
Редактирано от MilaO6 на 20.09.23 03:33.
| |
| |
|
|
|