|
|
| Тема |
Re: Свежест [re: Asia.] |
|
| Автор |
alisalisa (Lipari също) |
|
| Публикувано | 12.03.23 12:56 |
|
|
|
не я знам какво е гледала и какъв италиански учила, но в бг наричаме "арпаджик" разсада за кромид лук. сяка година сеем арпаджик, купен наготово от пазара и вадим пресен зелен и узрял на едри глави лук. продават го на чували - кеф ти за сеене, кеф ти за ядене, мариноване и готвене. производителите го развъждат от семе, докато луковичките нараснат до определени размери, вадят ги, сушат ги и ги продават като разсад. преди време се вманиачавах да купувам арпаджик за готвене, много яко става с цели ситни задушени лукчета, обаче си е пипкава раота, докато го почистиш от люспите и с времето мързелът ми надделя в полза на едрия нарязан лук.
ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, Liya, saksun, NUT, jumbles
| |
| |
|
|
|