Зад тази баничарница, за която говориш, на бившата автобусна спирка, където сега е бариерата на парикинга на общината, има една малка баничарница, там винаги има опашка, не произвеждат много, семейна е.
там са много хубави баничките.
Аз за онази на центъра до реката говорех. Ама давай бързо локацията в гугъл мапс на тази малката баничарница да я ревизирам, че още хич ме няма в ориентацията в града, нещо не се сещам за мястото по описание. Голямо неудобство, като попитам някого за някакво място и хората ми обясняват с имена на известни местни търговски обекти, сгради и предприятия, аз мигам на парцали.
майсторица, какви кори точеше, почти прозрачни.
гледам аз, разтопена мас, тя потапя и започва да раздипля, налага в тава, после пак кора..
аз щото нали, израсла в родопа, там само картофите се пържеха с олио, ама пак слагаха масло.
всичко останало с домашно прясно масло.
баница без масло и сирене... хм.
Аз може и да не съм права, но баницата без масло и сирене не я уважавам.
Купешките са само с олио май, но като малка помня една страхотна баничарница в нашия квартал, баничките пръхкави и се топят в устата. Тайната съставка била именно малко свинска мас.
Свеки така пържи жестоки картофки - добавя една-две лъжици свинска мас към ольото и стават супер, докато са топли.
ЗАБРАНА ОТ: Albena l UnicaDonna, sladunka medunka, Liya, saksun, NUT
|