|
|
| Тема |
Re: Готварска [re: Albena l] |
|
| Автор |
RujaKaramfilova (2Х1) |
|
| Публикувано | 30.04.22 11:05 |
|
|
|
Режа на ветрило, на правогълник, зависи от месото. Начуквам месото с яд , докато стане тънко около 0.5 см. Разстилам върху месото плънка от чесън, бекон (бонфилето, контрафиле са сухи меса, като технолог-знаеш), нарязан морков, кашкавал, парчета масло. Подправки : млян чер пипел, аз ръсвам индийско орехче, ама така, загатното само. Завивам на здраво руло и защипвам с клечки за зъби или дървени шишчета. Слагам в тава покрита с хартия за печене и покривам с фолио. Набождам фолиото с игла и пъхам в горещата фурна. След 20-ина минути намалявам на 150 градуса. Зависи дали печеш с вентилатор или не, знаеш горе-долу време за печене. Махаш фолиото, настъргваш кашкавал и отново във фурната на 200-250 градуса, за да хване коричка. Това е, проста работа.
Бешамели аз не правя. В нашата къща бели сосове не са на почит. Аз ям, но Карамфилов хич да не види бешамели.
Идея-ние много обичаме сладко солени ястия. Меса с ананас, с карамелизирана захар или мед, шепа орехи.
Ако ти се занимава с телешко, много обичаме бургиньон. Не е толкова сложно, колкото изглежда. Запалих се по него след филма за Джулия Чайлд с Мерил Стрийп
Ако не ти се врътка с арпаджик, аз го правя с шалот, става даже по прекрасно.
Успех!
| |
| |
|
|
|