Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:38 12.11.25 
Клубове / Контакти / Поколения / 40-50 Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Сладкиш - рецепта само за мъже
Автор LeoS (стар член)
Публикувано09.12.18 16:34  



От вторник до петък много внимателно се оглеждате къде държи жена ви чопъра и миксера. Оглеждате се тайно и за подходящи съдове, като задавате нехайно въпроси, ако имате такива, за да не заподозре какви сте ги намислили. Междувременно се снабдявате едно по едно с:
- 5-6 големи или десетина малки ябълки;
- около чаена чаша и половина орехови ядки;
- чаена лъжичка и нещо канела на прах;
- 2 пакетчета бисквити "Закуска какао";
- 800 гр. бита сметана (две кофички от кисело мляко);
- половин кастронче прясно мляко (масленост от 3.6 до 4.5);
- пудра захар на вкус - може малко, а може и много;
- шише "Сунгурларска гроздова" - за предпочитане 700 мл, но може и литър;
- четвърт от средно голяма кисела зелка;
- идея и малко червен пиперец (може лют, а може и не);
- олио на вкус - ама олио, никакви зехтини!;
- май нема друго...
В събота изчаквате жена ви да ръгне на женско парти и се настанявате в кухнята. Първо и преди всичко си отваряте шишето с ракията. Дръпвате направо от него една глътка, за да се уверите, че сте отворили правилното шише. После нарязвате зеленцето, заливате го с олиото и поръсвате с червения пиперец. Разбърквате. Наливате си в чашка от ракийката, гребвате си от зеленцето и гаврътвате чашката. Установявате, че ракиения вкус е много по-добър със, отколкото без.
И вече може да пристъпите към приготвянето на сладкиша.
Обелвате ябълките и ги нарязвате на малки парченца. Ако ви потрябва лейкопласт, той се намира в левия шкаф над мивката, в най-горното чекмедже. От ябълките може да изядете най-много една от големите и не повече от две от малките. Остатъка и ореховите ядки насмитате в чопъра в произволна последователност - ту ябълки, ту ядки. Продукцията сипвате в подходяща купа, като имате предвид, че ще се наложи упражнението с чопъра да го играете неколко пъти. Добре е след всяко четно смилане, да пийвате от ракийката за успокояване вибрациите по пръстите. Като свършат ябълките и ядките, сядате, сипвате си, гребвате си от зеленцето и пийвате. В тази последователност. След това седешкам разбърквате нещата в купата, като на предпоследното пребъркване поръсвате сместа с канелата. Между пребъркванията може да гребвате (от зеленцето, а не от сместа) и пийвате, а може и без да гребвате. Разбъркването преустановявате, след като сместа добие еднороден цвят. Тогава чак спокойно си изпълнявате оная последователност - сипвате, гребвате и т.н.
Вече може да се заемете с миксера. В купата за разбъркване изсипвате всичката сметана, миксирате с част от пудрата захар, отвреме-навреме потапяте пръст и опитвате на вкус, като в зависимост от вкуса ви, ще се наложи да добавяте захар и/или да не добавяте. Топването на пръста да става при изключен миксер! В смисъл от копчето, а не чак от контакта... По време на миксирането, тъй като операцията е еднократна, може да пийнете не повече от две ракии. Една преди и една след.
Требва да ви кажа, че вече сме към края на приготовлението на сладкиша.
Преди да започнем да подреждаме пластовете, трябва да извършим няколко аритметични действия:
а) поглеждаме шишето и остатъка мислено разделяме на три - едната част за "преди", другата за "между", а третата за "след" довършителните работи.
б) изчисляваме броя на слоевете бисквити - при тавичка педя и малко/на две педи, с три пръста (хоризонтални) дълбочина, броя трябва да 4, а при друга тавичка, съответно друг.
в) разделянето на двете смеси правим по формулите:
в.1) за ябълковия микс е: бр.смеси=(бр.слой.биск.-1)
в.2) за сметаната е: бр.смеси=(бр.слой.биск+2)
Други сметки не се предвиждат.
Може спокойно да седнете, да си прекарате на една ръка разстояние тавичката, посудата със смесите, бисквитите, кастрончето с прясното мляко и съвсем заслужено да употребите третината "преди" от т.а).
След което започвате подреждането на слоевете, като спазвате последователността: отдолу един ред сметана -> бисквити, ябълки, сметана... (бр.слоеве по изчисление) -> отгоре бисквити и най-последно сметана. Понеже виждам как се чудите за кво ви е па това кастронче с млекце - в него давите всяка бисквитка, преди да я турите в тавичката.
Сега е момента, с достатъчна степен на удовлетвореност, да употребите частта "между" от т.а).
Следва кратко претърсване на шкафа, където жена ви държи разни работи в бурканчета, намирате смлени кокосови ядки и/или шоколадови люспички и поръсвате отгоре за красота. Може на некакви фигурки, а може и не. Покривате тавичката плътно с опънато домакинско фолио, за да не увисне и да потурчи красотите и за да не се осушава съдържанието й. Вкарвате я в хладилника да отмаря. Трябва да е вътре около 4 часа, но най-добре е да пренощува. И това е всичко по отношение на сладкиша.
Сега събирате всички кастрони, купи, купички, бъркалки, долнище на чопъра и др.п. мръсни неща в един кашон и го изнасяте на терасата. Утре, след изненадата, все пак жена ви требва да ги хигиенизира...
Сигурно се питате какво се случи с последната третинка "след" от т.а)?
Не се чудете, дойде момента да й се случи неизбежното - с пълна степен на удовлетвореност я ликвидирате и те така.

В неделя на обяд, по случай рождения ден на жената, за десерт сервирате на мушмороците и внучето квадратни парченца от сладкиша, като преди поднасяне може да забодете отгоре нехайно по половин ягодка. Ако не ви се дават толко пари за пресни ягоди, може да сложите черешка от компот - стискате я да й изфърчи костилката, после духате в дупката да придобие естествената си форма и готово.
И скромно приемате овациите, сръбвайки си от винцето, щото вие такива буламачи не ядете.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Сладкиш - рецепта само за мъже LeoS   09.12.18 16:34
. * Re: Сладкиш - рецепта само за мъже oberleutnantRzevski   09.12.18 16:44
. * Re: Сладкиш - рецепта само за мъже Crrafterr   09.12.18 17:45
. * Re: Сладкиш - рецепта само за мъже Green Light   09.12.18 18:05
. * Ми, ай честито Phillip   09.12.18 19:09
. * Re: Сладкиш - рецепта само за мъже RujaKaramfilova   09.12.18 20:09
. * Re: Сладкиш - рецепта само за мъже oberleutnantRzevski   09.12.18 20:24
. * Re: Сладкиш - рецепта само за мъже LAMBl   09.12.18 20:38
. * Re: Сладкиш - рецепта само за мъже UnicaDonna   10.12.18 05:54
. * Re: Сладкиш - рецепта само за мъже hannaa-82197   11.12.18 01:11
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.