|
Тема |
Re: най-лесният тутманик [re: eta d] |
|
Автор |
Ludo2 (бях svestna) |
|
Публикувано | 07.01.17 08:09 |
|
|
Омесването на тестото става с мазнина, не с брашно - така става мекичко и въздушно. Само се разточва с брашно, ако решиш да правиш кори. Месенето става с леки движения, а не силово. Ако ти се иска вместо да месиш, може да удряш около стотина пъти тестото в плота. За да ти стане тестото на "конци" е необходимо две втасвания и омесване между тях. Втасването става на топло място, като си покрила намазаното с олио тесто със свежо фолио.
Аз обожавам да меся, макар че това е единственото нещо, което го правя добре в кухнята . Пробвала съм и кексове да правя, но не ядливи .
Сигурно при теб вече ухае на топъл хляб!
|
| |
|
|
|