|
Тема |
Re: най-лесният тутманик [re: eta d] |
|
Автор |
Ludo2 (бях svestna) |
|
Публикувано | 06.01.17 20:49 |
|
|
Най-лесният вариант, при това успешен и без месене :
Върху едно кубче мая се поставя чаена лъжичка сол и чаена лъжичка захар. Разбърква се, до като се втечни маята. Към течната вече мая се добавя една чаена чаша хладка вода, може би около 300 мл, едно яйце, малко олио. Разбърква се хубаво и се добавя брашното, до като се получи лепкаво меко тесто, което се бърка с бъркалка и не се меси. След това се добавя натрошено сирене, шарена сол или каквото харесвате. Тестото се поставя върху хартия за печене, разстила се равномерно, намазва се с олио и се покрива с домакинско фолио. Оставя се да втаса и след това се пече в предварително загрята фурна. Ухае страхотно и е много мекичък тутманика. Това тесто се използва и за основа за пица, за пърленка и за още други такива топли вкусотийки.
Добър апетит и уютен ден с приятели!
|
| |
|
|
|