|
Тема |
Това е друга рецепта [re: Eднa] |
|
Автор |
Mag (Койчо койнарски) |
|
Публикувано | 17.11.06 10:02 |
|
|
У мое село рецептата е точно така като я писах. С ориз. А сланинката е в свинските мръвки. После като месото, зелето и ориза се омешат та да се запекат и зелето и ориза си се задушават. С чесъна. И една две лъжици червен пипер.
За съжалени по нашенския край булгур вече не се намира.
Ако не знаеш най-големите оризища в България са по нашия край. Кат се почне от мое село та чак до Чирпан и Айтос. И са още от времето на Османската империя. Та дори и преди това. Тракия е била основен доставчик на ориз за империята. Цела Европа е взела ориза от нас. А той е донесен от Азия от древните българи.
Но съм много любопитен за тая баница с булгур. Що се стискаш - кажи я.
?
|
| |
|
|
|