|
Тема |
За Елби и Орех [re: EЛБИ] |
|
Автор | Пaдaщa звeздa (Нерегистриран) | |
Публикувано | 15.09.03 18:30 |
|
|
Благодаря ви за рецептите, макар че дойдоха малко късно, вече бях почнала да готвя
В замяна ви давам и една от мен:
Ориз а ла Метеора
Продукти за 4 средностатистически порции :една средно голяма глава лук, една средно голяма червена чушка, 200 грама пресни гъби, 2 нормални моркова, 3/4 чаена чаша ориз, половин чаена чаша сок от домати (може и от консерва), половин чаена чаша течна сметана, около половин литър вода с разтворено кубче бульон в нея, олио, колкото да покрие дъното на тигана, червен пипер. Може и черен( аз не слагам, съквартирантката ми киха от него), както и сол (само дето аз пък ям по безсолно).
Проготовление: В сгорещеното олио се пускат предварително нарязаните на ситрно гъби, чушка, лук и моркови. Бъркат се около 2-3 минути непрестанно, след което се добавя ориза. Всичко заедно се разбърква, докато ориза стане прозрачен и тогава се добавят доматения сок, сметаната и бульона. Похлупва се и се оставя да ври около 10 - 15 минути на средно силен огън (ако котлоните са номерирани от 1 до 3, тогава на 2 ). След което, тъй като вече ви е омръзнало да се въртите около печката, просто сипвате още една чаша вода, слагате похлупака и оставяте манджата на спокойствие за следващия около час...че да може ориза да си поеме.
Сервирате с червено вино![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif)
|
| |
За тънкостите на готварското изкуство
|
Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 15:28 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Пaциeнтka
| 15.09.03 15:37 |
Единственото което
| Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 15:46 |
Мхм,
| Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 15:49 |
Re: Мхм,
| Пaциeнтka
| 15.09.03 16:34 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| OPEX
| 15.09.03 16:03 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| spunk
| 15.09.03 16:42 |
значи -
| ceлянинът
| 15.09.03 16:07 |
Благодарско за
| Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 17:56 |
Re: значи -
| Vitale
| 15.09.03 22:14 |
става -
| ceлянинът
| 16.09.03 18:39 |
Re: става -
| Vitale
| 16.09.03 18:58 |
бе -
| ceлянинът
| 16.09.03 19:33 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Marina
| 15.09.03 16:13 |
Как да ти кажа...
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 18:40 |
Re: Как да ти кажа...
| Marina
| 15.09.03 18:50 |
Договорихме се:-)
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 19:09 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| EЛБИ
| 15.09.03 16:23 |
само да добавя, че зърната на ориза -
| ceлянинът
| 15.09.03 16:28 |
Re: само да добавя, че зърната на ориза -
| Пaциeнтka
| 15.09.03 16:40 |
да, ама
| ceлянинът
| 15.09.03 21:06 |
Re: да, ама
| Ambrozia
| 15.09.03 21:08 |
значи - всеки мъж да си търси -
| ceлянинът
| 16.09.03 19:02 |
Яяя
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 21:18 |
е как пък нито веднъж -
| ceлянинът
| 16.09.03 18:56 |
Re: да, ама
| Пaциeнтka
| 16.09.03 09:27 |
Re: да, ама
| EЛБИ
| 16.09.03 13:04 |
Неее
| Пaциeнтka
| 16.09.03 15:51 |
Re: Неее
| EЛБИ
| 16.09.03 16:54 |
значи -
| ceлянинът
| 16.09.03 18:54 |
За Елби и Орех
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 18:30 |
Re: За Елби и Орех
| EЛБИ
| 16.09.03 13:00 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Aлeдap
| 15.09.03 16:38 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| OPEX
| 15.09.03 16:48 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Aлeдap
| 15.09.03 17:16 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| OPEX
| 15.09.03 17:20 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Aлeдap
| 16.09.03 08:20 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Бaтko
| 15.09.03 17:02 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Aлeдap
| 15.09.03 17:14 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Kpъr
| 15.09.03 19:57 |
Ето и една рецепта за ризото...
| OPEX
| 15.09.03 16:51 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Vitale
| 15.09.03 17:55 |
Tъй като
| Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 18:01 |
за водата...
| Peйчъл
| 15.09.03 18:07 |
Хих, Рейч,
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 18:35 |
Навремето...
| AK47M
| 15.09.03 18:30 |
Е, не
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 18:48 |
Запържен
| Ecнaф
| 15.09.03 19:08 |
От цялата тая работа
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 19:12 |
Re: От цялата тая работа
| Ecнaф
| 15.09.03 19:17 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| kakata
| 16.09.03 08:34 |
Re:Що ми се чини,
| RUMlR
| 16.09.03 08:44 |
Re:Що ми се чини,
| RUMlR
| 16.09.03 08:49 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Casper.
| 16.09.03 15:17 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| spunk
| 16.09.03 16:49 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Casper.
| 16.09.03 16:54 |
|
|
|
|