|
Тема |
Re: За тънкостите на готварското изкуство [re: Пaдaщa 3вeздa] |
|
Автор |
EЛБИ (просто аз) |
|
Публикувано | 15.09.03 16:23 |
|
|
Зависи от ориза - ако е леко жълтеникъв (easy cook) се вари/пържи около 10-15 мин. За другия му трябва повече - ала не повече от 35-40 мин. При пърженето не ми се е случвало да залепят зрънцата, а като принцип оризът от типа easy cook почти не ми залепя (освен ако съвсем остане без вода/мазнина и ... няма как да не залепнат).
Лично аз се съмнявам, че бирата е добър заместител на виното в случая. Тя е добре за да стане тестото за паниране по-хрупкаво, но в случая не мога да си представя да може да замести виното.
Пресния дом. сок е винаги за предпочитане, но този от консерва е също нормална опция и нищо лошо няма да се случи ако сложиш от него (но не слагай много).
За 2 души по 2 пъти вероятно ти трябва чаена чаша и половина.
Вода накрая - може би се слага, ако е станало много гъсто. След като сложиш виното и дом. сок, още 3-5 мин и манджата е готова.
Често правя ориз (първо го варя, а после го запържвам) със зеленчуци и съм правил няколко пъти само пържен ориз - става много хубаво. Ако не забравя ще опитам и тази рецепта - "звучи" да стане вкусничко.
А иначе ... и аз преди време се ядосвах на липсата на пълни подробности и съм се чудил за едно или друго, но опита помага в случая... Пък и готвенето си е една импровизация... вид изкуство...
Любовта няма друго желание, освен да се изпълни. Кхалил Джибран
|
| |
За тънкостите на готварското изкуство
|
Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 15:28 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Пaциeнтka
| 15.09.03 15:37 |
Единственото което
| Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 15:46 |
Мхм,
| Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 15:49 |
Re: Мхм,
| Пaциeнтka
| 15.09.03 16:34 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| OPEX
| 15.09.03 16:03 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| spunk
| 15.09.03 16:42 |
значи -
| ceлянинът
| 15.09.03 16:07 |
Благодарско за
| Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 17:56 |
Re: значи -
| Vitale
| 15.09.03 22:14 |
става -
| ceлянинът
| 16.09.03 18:39 |
Re: става -
| Vitale
| 16.09.03 18:58 |
бе -
| ceлянинът
| 16.09.03 19:33 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Marina
| 15.09.03 16:13 |
Как да ти кажа...
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 18:40 |
Re: Как да ти кажа...
| Marina
| 15.09.03 18:50 |
Договорихме се:-)
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 19:09 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| EЛБИ
| 15.09.03 16:23 |
само да добавя, че зърната на ориза -
| ceлянинът
| 15.09.03 16:28 |
Re: само да добавя, че зърната на ориза -
| Пaциeнтka
| 15.09.03 16:40 |
да, ама
| ceлянинът
| 15.09.03 21:06 |
Re: да, ама
| Ambrozia
| 15.09.03 21:08 |
значи - всеки мъж да си търси -
| ceлянинът
| 16.09.03 19:02 |
Яяя
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 21:18 |
е как пък нито веднъж -
| ceлянинът
| 16.09.03 18:56 |
Re: да, ама
| Пaциeнтka
| 16.09.03 09:27 |
Re: да, ама
| EЛБИ
| 16.09.03 13:04 |
Неее
| Пaциeнтka
| 16.09.03 15:51 |
Re: Неее
| EЛБИ
| 16.09.03 16:54 |
значи -
| ceлянинът
| 16.09.03 18:54 |
За Елби и Орех
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 18:30 |
Re: За Елби и Орех
| EЛБИ
| 16.09.03 13:00 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Aлeдap
| 15.09.03 16:38 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| OPEX
| 15.09.03 16:48 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Aлeдap
| 15.09.03 17:16 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| OPEX
| 15.09.03 17:20 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Aлeдap
| 16.09.03 08:20 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Бaтko
| 15.09.03 17:02 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Aлeдap
| 15.09.03 17:14 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Kpъr
| 15.09.03 19:57 |
Ето и една рецепта за ризото...
| OPEX
| 15.09.03 16:51 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Vitale
| 15.09.03 17:55 |
Tъй като
| Пaдaщa 3вeздa
| 15.09.03 18:01 |
за водата...
| Peйчъл
| 15.09.03 18:07 |
Хих, Рейч,
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 18:35 |
Навремето...
| AK47M
| 15.09.03 18:30 |
Е, не
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 18:48 |
Запържен
| Ecнaф
| 15.09.03 19:08 |
От цялата тая работа
| Пaдaщa звeздa
| 15.09.03 19:12 |
Re: От цялата тая работа
| Ecнaф
| 15.09.03 19:17 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| kakata
| 16.09.03 08:34 |
Re:Що ми се чини,
| RUMlR
| 16.09.03 08:44 |
Re:Що ми се чини,
| RUMlR
| 16.09.03 08:49 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Casper.
| 16.09.03 15:17 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| spunk
| 16.09.03 16:49 |
Re: За тънкостите на готварското изкуство
| Casper.
| 16.09.03 16:54 |
|
|
|
|