|
Тема |
Re: ни се плези бе чепел! [re: Яйцeтo] |
|
Автор |
3opниk (неспасяем) |
|
Публикувано | 12.01.07 14:47 |
|
|
Сметката си е верна, сама за себе си.
Тънкостите, обаче, що, аджеба коагулират белтъците - не са в тоталното нагряване на котлон.
Простото, котлонче излъчва множество ИЧ лъчи с голям интензитет - така успява да взаимодейства с почти всяка макромолекула на яйцето.
Сега, нека да си спомним, какво е резонас - при механичната люлка, се изяснява най-лесно - подаваш импулси с малка мощност и "примерен" интензитет в Горна мъртва точка и люлката се разлюлява все по-нависоко, докато се ... обърне и счупи!
Същото става и с резонасните елмагн. вълнички за "част" от връзките в белтъка: преобръщат си характеристиките и стават ... за ядене в твърдо състояние.
Демек, с много по-малко енергия (външна, пресметната от теб) части от белтъчните макромолекули могат да коагулират и ... кръвта ни става на жабуняк- всичко е въпрос на това: дали в излъченото от джиесемите се съдържат резонансни трептения (тембър на носещата вълна), които да повреждат необратимо белтъчните ни макромолекули, или не?
Даже е просто за изследване, ми се струва!
Когато правя нещо, то изглежда ... лесно!
|
| |
|
|
|