|
Тема |
Re: За кафето [re: kokep] |
|
Автор |
dnaunseq (пристрастен) |
|
Публикувано | 12.12.13 16:49 |
|
|
Може ли да цитираш конретна статия. Попадали са ми притеснения само за това, че кафето може да съдържа някои алергени, което няма да е добре при постоянна консумация. Също така кафето се пече, а при печенето се отделят някои вредни вещества. Най-подходящо е да не е твърде изпечено (light roast вместо dark roast). За онези, които си следят холестерола, май имаше статии, че разтворимото или филтрирано кафе може да е по-безвредно, защото някакви вещества се отделяли и не влияели на холестерола. Другият ефект евентуално мисля, че може да е свързан с покачване на кръвното налягане, а при хронична употреба - някакво изменение на кръвоносните съдове, защото кафето по принцип оказва и такова влияние.
За съхраняването в алуминиеви опаковки, не знам дали оказва някаква вреда, но евентуално могат да се предпочитат стъклени такива. Проблемът при нес-кафето е че евентуално по-лесно можеш да покачваш дозата, докато вареното, дори да ти оказва (по-силен) алергичен ефект, няма да можеш да изпиеш много. Така че примерно казваш нес кафето е по-безвредно, но като качиш дозата се получава същото.
Също трябва да се довериш на корпорациите, че не правят някакви маймунджулъци да те пристрастят по-силно.
|
| |
|
|
|