|
Тема |
Купи си Био или Герма и си закваси от тяхната [re: bobolino] |
|
Автор |
martyr (мчк) |
|
Публикувано | 23.12.08 15:29 |
|
|
култура добро прясно мляко купено от някоя баба на пазара или директно от някое село.
Кипваш прясното мляко в тенджера, оставяш да се охлади, температурата е добра, когато пръста ти стои спокойно в него без да ти пари.
Разбъркай добре няколко супени лъжици от киселото мляко вътре и:
1. Остави тенджерата в печката на 50 градуса за около 2 часа.
или
2. Завий я много добре в дебели одеяла.
или
3. Разпредели в буркани (после, като точка 1 или 2).
Данон, манон, биатлон и другите кисели млека от групата НЕ съдържат ЛБ. Онези ползват друга бактерия, която прави почти същото. Само дето не е Българска.
|
| |
|
|
|