|
Тема |
Re: Изсушаване на глицерол [re: xristogagov@Gmail.co] |
|
Автор |
croesus (backpfeifengesi) |
|
Публикувано | 02.01.18 17:36 |
|
|
Не вземай отговора ми на сериозно, защото не съм химик.
Видях обаче, че температурата на кипене на глицерола е 290 градуса. Т.е. ако просто нагрееш водно-глицеролния разтвор и го оставиш да ври, докато температурата надскочи 100 градуса, ще имаш относително чист глицерол. Ще е добре това да стане в някакъв затворен съд с клапа за налягане, за да се ограничи достъпа на кислород донякъде. Предполагам, че искаш да ползваш глицерола за някакви битови нужди, т.е. подобен "битов" метод не е чак толкова неподходящ.
|
| |
|
|
|