Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:52 24.04.24 
Клубове / Наука / Природни науки / Химия Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Изсушаване на глицерол [re: xristogagov@Gmail.co]
Автор TCNQ ()
Публикувано02.01.18 16:55  



И за какво ти е безводен глицерин? Нали се сещаш дори да го получиш, че трябва да го съхраняваш под безводен азот под налягане...
Мисля си, че най-лесно ще е с Р2О5, който свързва водата химически до фосфорна киселина, после филтрираш и те така. Но пък трябва да изчистиш малките количества фосфорна киселина, които ще останат.
Както са писали вече, най-лесно е с апаратура - фракционна вакуумдестилация.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Изсушаване на глицерол xristogagov@Gmail.com-229   25.11.17 20:59
. * Re: Изсушаване на глицерол hladnika   25.11.17 21:43
. * Re: Изсушаване на глицерол xristogagov@Gmail.com-229   26.11.17 09:19
. * Re: Изсушаване на глицерол hladnika   26.11.17 10:49
. * Re: Изсушаване на глицерол xristogagov@Gmail.com-229   26.11.17 19:46
. * Re: Изсушаване на глицерол hladnika   28.11.17 19:33
. * Re: Изсушаване на глицерол Jacq   05.12.17 16:24
. * Re: Изсушаване на глицерол TCNQ   02.01.18 16:55
. * Re: Изсушаване на глицерол croesus   02.01.18 17:36
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.