Любима тема са ми супите. А и у нас са на почит.
Сега идва пролет и е ред на зелениите. Вчера направих Супа от киселец и коприва. Няма точни пропорции, всичко е на вкус. Копривата и киселеца се измиват и нарязват. Задушава се зелен лук, добавя се вода и като кипне се слагат зелениите и фиде. Като се свари се чукват 5-6 яйца да се забулят. Поръсва се магданоз и се сваля от огъня.
Много обичаме и Рибена чорба. За целта са нужни филе от риба, миди, скариди, картоф. Всичко се сварява и обезкостява, ако има нужда. Застройва се с яйце и прясно мляко. Непременно се поръсва с девесил.
За предястие много харесвам Солена палачинкова торта. Правят се десетина тънки палачинки. Слага се първата, намазва се с майонеза и се поръсва с шунка. Слага се втората, пак се намазва и се поръсва със сирене. Плънките се избират по желание - кисели краставички, печени пиперки, царевица и т.н. Отгоре се намазва цялата торта с майонеза и се украсява.
Редактирано от tani4ka на 30.03.09 09:52.